De dag van een beveiliger in de bouw

Er zijn vele manieren om bouwbeveiliging in te zetten. Een bouwplaats kan bijvoorbeeld beveiligd worden door alarmsystemen en camera’s, maar het inzetten van beveiligers is ook een goede optie. In een eerder artikel hebben wij het al gehad over de verschillende vormen van bouwbeveiliging. In dit artikel zullen we verder ingaan op de werkzaamheden van de beveiliger op een bouwplaats. Hoe ziet zo’n dag er uit? Wat zijn de werkzaamheden van de bouwbeveiliger precies en welke rollen heeft hij/zij nog meer te vervullen? Waarom is het inhuren van een beveiliger een extra toegevoegde waarde?

Bouwbeveiliging: de beveiliger

Beveiliger als bouwbeveiliging inhuren

Rondes lopen

Een van de belangrijkste voordelen voor het inzetten van een beveiliger op een bouwplaats, is dat hij/zij direct in contact staat met de meldkamer. De beveiliger kan het beste beoordelen of er bij een ongewenste situatie bijvoorbeeld versterking nodig is. Om de bouwplaats goed in de gaten te houden loopt de beveiliger een aantal rondes. Het aantal rondes kan variëren, maar meestal is dit wel een aantal keer per dag. Ook honden kunnen meelopen met de beveiliger. Honden bieden extra veiligheid, niet alleen maar voor de beveiliger maar ook voor de bouwplaats zelf. In de bouwbeveiliging zijn honden tevens ook een goede manier om inbrekers af te schrikken.

Monitoren in de bouwbeveiliging

De beveiliger is een extra toeziend oog voor de camera’s op het bouwterrein. In het kantoor kan altijd live worden meegekeken met de beelden van de camera’s. Denkt de beveiliger dat iets niet helemaal pluis is? Dan kan hij/zij daar direct op reageren. Calamiteiten kunnen zo snel worden opgelost. Het inhuren van een beveiliger is dus een zeer effectieve vorm van bouwbeveiliging.

Een bouwbeveiliger schrikt af

Als dieven zien dat er een beveiliger aanwezig is op de bouwplaats, dan zullen ze minder snel geneigd zijn om het terrein binnen te treden. Dit is anders als er alleen camera’s of alarmsystemen op het terrein zijn geplaatst. Hoewel dit ook een zeer effectieve vorm van bouwbeveiliging is, zal het toch net iets langer duren voor iemand ter plaatse is. Een beveiliger kan direct reageren op situaties, terwijl dit anders via de meldkamer gebeurd.

Extra toezicht als aanvulling op de andere vormen van bouwbeveiliging

Een ander voordeel van een beveiliger die patrouilleert op een bouwplaats, is dat de beveiliger ook meer zicht heeft op de omgeving buiten het terrein. De camera’s die ingezet worden kijken wel naar alle kanten (360 graden), maar verdachte activiteit is daar toch minder duidelijk op waar te nemen. De beveiliger van de bouwplaats kan zelfstandig heel goed beoordelen of er verdachte activiteit buiten het terrein plaats vindt. Misschien valt het wel op dat dezelfde auto meerdere keren langs het terrein rijdt, of is er groepsvorming buiten het terrein. Omdat de bewaker hier goed op in kan spelen, zullen vervelende situaties eerder voorkomen worden in plaats van opgelost. Dit is natuurlijk heel fijn voor bouwbeveiliging en maakt het extra effectief.

Bouwbeveiliging inhuren

Zoals je hebt gelezen is het inhuren van een beveiliger een goede manier om bouwplaatsen te beveiligen. Naast het inhuren van een beveiliger is het wel van groot belang om ook gebruik te maken van andere manieren van beveiliging. Denk hierbij aan: camera’s, alarmsystemen en cameramasten. Door al deze manieren in te zetten ontstaat er een vorm van zeer effectieve bouwbeveiliging.

Maar er zijn natuurlijk grote en kleine bouwterreinen. Niet voor iedere bouwplaats hoeft evenveel bouwbeveiliging te worden ingezet. Gelukkig kunt u op onze website vrijblijvend en gemakkelijk een verzoek tot offertes vergelijken versturen. Wij vergelijken vervolgens de beste beveiligingsbedrijven in Nederland die u kunnen voorzien van bouwbeveiliging. U ontvangt na de aanvraag kosteloos offertes die zijn afgestemd op uw wensen. Dus of u nu een kleine bouwplaats heeft of een grote, wij stemmen alles voor u af. Vul gemakkelijk het vergelijkingsformulier in en wij gaan voor u aan de slag om de beste bouwbeveiliging te regelen!

Deel dit met anderen

Uitgelicht

Soort beveiliging

Bouwbeveiliging

Beveiligingsbedrijf

Gratis offertes