Inhoud

bouwbeveiliging inhuren offerte
Bouwbeveiliging camera

Bouwbeveiliging inhuren

De laatste jaren loopt de vraag naar beveiliging op bouwlocaties op. Noodgedwongen moeten er steeds meer bouwterreinen beveiligd worden door de hoeveelheid kostbare materialen die er anders onbeheerd achtergelaten moeten worden en het risico lopen op diefstal en vandalisme. Maar hoe beveilig je een bouwplaats? Ze zijn immers vaak te groot voor een enkele beveiliger om te beheren en het aanschaffen van een camerasysteem is een grote investering voor een bouwbedrijf. De oplossing hiervoor is bouwbeveiliging. In dit artikel leggen wij uit wat het precies, wat de diverse systemen zijn tot beveiliging en hoe het in zijn werk gaat.

Beveiligen is maatwerk

Er zijn verschillende manieren om een bouwplaats te beveiligen. Natuurlijk heb je de beveiliger die voor de hand ligt. Maar sommige bouwplaatsen zijn veel te groot om door een enkele beveiliger overzien te worden. Dan komt daar al snel een camerasysteem bij kijken. Daarnaast zijn er ook verschillende manieren om toegang tot het bouwterrein beperkter te maken door het plaatsen van vergrendelde toegangspoorten. Om toegang te krijgen tot een bouwterrein met een toegangspoort is een pasje met chip of druppel vereist om de deur te ontgrendelen. De termijn waarop beveiliging nodig is en de duur van de beveiliging spelen ook een grote rol in wat de beste manier van bouwplaatsbeveiliging het beste is voor jouw bedrijf. Omdat de mogelijkheden tot bouwplaatsbeveiliging enorm uiteenlopend zijn gaat het écht om maatwerk. Het loont dan ook om offertes op te vragen bij diverse bedrijven om te kijken wat de beste bouwbeveiliging oplossing is voor jouw bedrijf.

Wat de beste oplossing is, is natuurlijk per bedrijf en per locatie verschillend. We hebben de vier meest belangrijke manieren van bouwplaatsbeveiliging voor je op een rijtje gezet.

Alarmsystemen

Alarmsystemen bewaken de deuren en ramen van diverse gebouwen zoals een bouwkeet waar apparatuur of andere belangrijke spullen veilig on opgeborgen kunnen worden. Bouwbeveiliging door middel van een alarmsysteem zorgt ervoor dat er geen ongeautoriseerde toegang verschaft kan worden tot een ruimte (dit kan ook een buitenruimte zijn) zonder dat daarvoor een meldkamer wordt ingelicht. Wanneer je een alarmsysteem huurt bij een beveiligingsbedrijf zullen zij een eigen meldkamer hebben welke in contact staat met lokale surveillancediensten die een eventuele melding snel kunnen opvolgen.

Camerasystemen

Net als een alarmsysteem kan een camerasysteem van buitenaf gemonitord worden en heeft deze geen beveiliger nodig die continu aanwezig is op de betreffende locatie. Het camerasysteem wordt vanuit de meldkamer nauwlettend in de gaten gehouden en bij onregelmatigheden wordt een lokale surveillancedienst ingeschakeld om de situatie in kaart te brengen of eventuele hulpdiensten als politie in te schakelen. Het grootste verschil tussen bouwbeveiliging door middel van een alarmsysteem en een camerasysteem zit hem in heit feit dat je met een camerasysteem direct kan zien of het een loos alarm betreft of niet. Waar een alarmsysteem elke melding een opvolging vereist. Camerasystemen maken het makkelijk om direct te zien wat er aan de hand is en daarnaar te handelen.

Cameramasten

Cameramasten behoren logischerwijs tot de camerasystemen met een enkel verschil, een camerasysteem plaats je aan een bestaande structuur. Wanneer deze er op een open veld niet is, is bouwbeveiliging door middel van een cameramast de uitkomst. Deze hoge masten bieden de mogelijkheid om diverse camera’s aan één mast te plaatsen welke stevig staat met een zware voet. Doordat deze camera’s vrij hoog bevestigd zijn zijn ze niet 123 te bereiken voor vandalisten, en geven ze een vrij uitzicht over de te beveiligen bouwlocatie mits er geen obstakels in het zicht staan. Net als een regulier camerasysteem worden deze bediend vanuit een alarmcentrale van de verhuurder van deze masten.

Beveiligers

Als laatste stippen we de beveiliger aan. De persoonlijke manier van bouwplaatsbeveiliging. Met een beveiliger heb je direct iemand ter plaatse die in contact staat met de meldkamer en kan beoordelen of de situatie versterking nodig heeft ja dan nee. Een beveiliger zal dan ook surveillancerondes lopen en kan altijd een waardevolle aanvulling zijn op een alarm- of camerasystem afhankelijk van de locatie. Bij sommige aanbieders behoort het inhuren van een beveiliger met hond tot de mogelijkheden.

Het beveiligen van medewerkers tijdens hun werk

Iets waar je wellicht niet direct aan denkt wanneer je het over bouwbeveiliging hebt is het waarborgen van een veilige werkomgeving voor de medewerkers van de bouwplaats. Bouwplaats veiligheid, wet- en regelgeving en brand- en ontruimingsoplossingen zijn hier een essentieel onderdeel van. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de individuele medewerkers te voorzien van een alarmeringssysteem, mochten zij in de moeilijkheden komen (bijvoorbeeld beknelling tijdens het in en uitladen van materiaal.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er meer dan genoeg mogelijkheden tot bouwplaatsbeveiliging. De beste oplossing is dan ook een maatwerk oplossing die sterk afhankelijk is van het type te beveiligen object. Het is daarom altijd raadzaam om verschillende offertes op te vragen en goed te kijken naar de mogelijkheden en pakketten die aangeboden worden. De prijzen kunnen hierin sterk verschillen omdat het ene bedrijf zich mogelijk meer op alarmsystemen specialiseert waar een ander misschien meer met cameramasten werkt.

Nieuws

Recent nieuws over bouwbeveiliging

Lees alles wat je moet weten over bouwbeveiliging in onze blog.

Beveiliger als bouwbeveiliging inhuren

De dag van een beveiliger in de bouw

Er zijn vele manieren om bouwbeveiliging in te zetten. Een bouwplaats kan bijvoorbeeld beveiligd worden door alarmsystemen en camera’s, maar het inzetten van beveiligers is ook een goede optie. In dit artikel zullen we verder ingaan op de werkzaamheden van de beveiliger op een bouwplaats. Hoe ziet zo’n dag er uit? Wat zijn de werkzaamheden van de bouwbeveiliger precies en welke rollen heeft hij/zij nog meer te vervullen? Waarom is het inhuren van een beveiliger een extra toegevoegde waarde?

kosten van bouwbeveiliging

Wat zijn de kostenfactoren voor bouwbeveiliging?

Op bouwplaatsen ontstaat jaarlijks voor meer dan 100 miljoen euro aan schade. En dan gaat het pas om de directe gevolgen van bijvoorbeeld vandalisme en diefstal. De indirecte schade is vaak nog een stuk groter, omdat projecten vertraging oplopen en deadlines niet worden gehaald.

KRIJG DE BESTE DEAL

Gratis bouwbeveiliging offertes vergelijken

Vrijblijvend offertes voor bouwbeveiliging vergelijken?

Wij hebben een groot netwerk van de beste bouwbeveiligers. Vul het formulier in en wij zoeken de beste deals voor u uit. De aanvraag is volledig kosteloos en vrijblijvend.