Evenementenbeveiliging

Inhoud

Evenementenbeveiliging evenementen beveiliger inhuren
Evenementen beveiliging
Evenementenbeveiliging inhuren

De evenementenbeveiligingsindustrie groeit in een snel tempo. Deze groei is te danken aan het toegenomen besef van de behoefte aan beveiligingsdiensten bij grootschalige evenementen, zowel recreatieve als zakelijke. Beveiligingspersoneel van evenementen voeren achtergrondcontroles uit op deelnemers of toeschouwers voordat ze een evenement binnengaan. Ze beveiligen alle in- en uitgangen om ervoor te zorgen dat niemand zonder toestemming binnenkomt. Alle tassen worden grondig doorzocht om zeker te zijn dat er geen smokkelwaar binnenkomt. Bovendien zorgt beveiliging ervoor dat bezoekers zich veilig voelen als ze in grote menigten rondlopen.

Informatie over evenementenbeveiliging

Evenementenbeveiliging kent vele toepassingen. Enkele van de meest populaire soorten evenementen zijn marathons, festivals, concerten, conventies/beurzen, conferenties, en sportevenementen. De kwalificaties voor evenementenbeveiliging variëren afhankelijk van het soort evenement.

Voorkomen van gevaarlijke situaties bij evenementen

Beveiligers beschermen deelnemers aan evenementen, personeel en toeschouwers tegen mogelijke gevaren zoals terrorisme, wapenovertredingen, en geweld. Beveiligers van evenementen voorkomen ook drukte op plaatsen van samenkomst en leiden de verkeersstroom om opstoppingen en oponthoud te voorkomen. Hun doel is een veilige omgeving voor iedereen te creëren door ervoor te zorgen dat alleen bevoegde personen de plaats van bijeenkomst betreden en dat niemand gevaarlijke voorwerpen of materialen bij zich draagt of bezit.

De belangrijkste zorg van een evenementenbeveiliger is het verzekeren van de veiligheid van alle bezoekers, dus moeten ze een autoriteitsfiguur zijn die de mensen onmiddellijk vertrouwen. Ze moeten uitstekende omgangsvaardigheden met klanten bezitten om effectief tassen naar smokkelwaar te doorzoeken zonder iemand te beledigen. Het personeel moet ook de procedures voor het beheersen van mensenmassa’s begrijpen, omdat ze leiding zullen geven aan grote mensenmassa’s. Als je evenement meer beveiliging nodig heeft, kan een politieagent het werk van een evenementenbeveiliger aanvullen.

Omdat er veel verschillende soorten evenementen zijn, stelt elk ervan specifieke eisen aan degenen die verantwoordelijk zijn voor de bemanning van hun beveiliging. Hieronder volgt een lijst van enkele populaire soorten/categorieën en wat ze gewoonlijk zoeken in gekwalificeerde sollicitanten:

Concerten – Beveiligers van evenementen werken binnen of buiten, afhankelijk van of het evenement binnen of buiten plaatsvindt. Sollicitanten moeten lichamelijk fit zijn en in staat om buiten te staan in rustige en gure weersomstandigheden

Sportevenementen – Kandidaten die solliciteren om als supporter sportevenementen bij te wonen, voldoen meestal niet aan dezelfde kwalificaties als degenen die solliciteren om binnen het stadion te werken. Sollicitanten die als supporter aanwezig zijn, zijn meestal jonger, maar ze moeten lichamelijk fit zijn en in staat om bij rustig en guur weer buiten te staan

Conventies – Evenementenbeveiliging die ingehuurd wordt om op conventies te werken hebben een van de meest uiteenlopende verantwoordelijkheden. Beveiligers bestrijken vaak meerdere trefpunten binnen één conventie, dus sollicitanten moeten over uitstekende klantendienstvaardigheden beschikken

Beurzen/festivals – Sollicitanten die evenementen bijwonen die binnen of buiten gehouden worden, moeten over uitstekende vaardigheden in het omgaan met klanten beschikken, en ook kalm kunnen blijven onder druk bij stressvolle situaties. Ze moeten ook geen angst hebben voor grote mensenmassa’s

Marathons – Evenementenbeveiliging die bij marathons werken moeten over een extreem goede lichamelijke conditie en uithoudingsvermogen beschikken . Het kan tot 12 uur om een marathon te voltooien, dus sollicitanten moeten bereid zijn zich er aan te houden. Sollicitanten moeten ook beschikken over uitstekende vaardigheden op het gebied van klantenservice

De kwalificaties van evenementenbeveiligers variëren naargelang het soort evenement dat ze bijwonen of waar ze werken, maar er zijn enkele algemene vereisten die de meeste evenementen vereisen:

  • Volwassenen hebben een middelbareschooldiploma nodig en een blanco strafblad
  • Lichamelijke conditie – De meeste evenementen vereisen mensen die lange tijd kunnen staan
  • Klantendienstvaardigheid – Sollicitanten hebben vaak te maken met grote mensenmassa’s bij het doorzoeken van tassen
  • Omgaan met stressvolle situaties – Een evenement kan snel chaotisch worden, wat van bewakers vereist dat ze kalm en geconcentreerd blijven onder druk
  • Beveiligers moeten in staat zijn conflicten op te lossen zonder een situatie te laten escaleren

De meeste mensen die in de evenementenbeveiliging werken zijn meestal vriendelijk en uitgaand. Soms kan het moeilijk zijn geduldig te blijven als herhaaldelijk dezelfde vraag gesteld wordt, maar goede beveiligers begrijpen dat hun rol belangrijk is, ook al worden ze niet erkend voor hun werk. Het hebben van een gastvrije beveiliger op een evenement is daarom belangrijk.

Evenementenbeveiligers zijn het visitekaartje van een evenement

Beveiligers hebben invloed op de stemming van het publiek van het evenement, dus als hun aanwezigheid nonchalant en ongeïnteresseerd is, wekt dat een slechte indruk. Net zoals degenen die een evenement binnengaan zich gepast moeten kleden, moeten ook degenen die als onderdeel van het beveiligingsteam werken dat doen.

Evenementenbeveiliging is een algemene term die slaat op alle soorten evenementenbeveiligers die in de beveiligingsindustrie werken. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Assistenten bij verkeers-/parkeercontrole, soms parkeerwachters genoemd
  • Crowd managers en assistenten bij crowd control
  • Toelatingsassistenten: Deze personen inspecteren kaartjes en pasjes voordat mensen een plaats van evenement binnengaan. Ze beantwoorden ook vragen over zitplaatsplattegronden, aanwijzingen naar toiletten of concessiestands, en het ticketbeleid. Indien nodig verwijzen ze gasten door naar medisch personeel of vertegenwoordigers van de gastendiensten voor verdere hulp.

Veiligheid staat bij elk evenement op de eerste plaats

Beveiligers van evenementen beperken zich echter niet tot de bovenstaande taken. Beveiligers kunnen ook worden ingezet voor de volgende dienstverlening:

Menigtebeheersing – Dit kan zowel door geüniformeerde als door in burger geklede bewakers gedaan worden

Voertuigen screenen – Met screenen wordt bedoeld het controleren van voertuigen voordat ze een evenementenlocatie of een speciale ruimte binnengaan op gevaarlijke voorwerpen

Beveiliging van apparatuur – Bewakers stellen dure apparatuur veilig na evenementen, zoals projectoren, generatoren, etc.

Evenementen beveiliging

Goede evenementen beveiliging is dus noodzakelijk. Een beveiliger op een evenement zorgt ervoor dat alles in goede banen wordt geleidt. Een beveiligingsbedrijf met jarenlange ervaring is gespecialiseerd in wat ze doen en ze spelen een belangrijke rol bij zowel de veiligheid van het publiek als het evenement zelf.

Beveiligingsbedrijven inhuren? Voor ieder evenement

Bent u opzoek naar beveiliging voor uw evenement? Bij snel beveiliging inhuren helpen wij u graag! Wij vergelijken de beste beveiligingsbedrijven, afgestemd op uw wensen.

Nieuws

Recent nieuws over evenementenbeveiliging

Lees alles wat je moet weten over evenementenbeveiliging in onze blog.

Festival rave

5 soorten beveiligingsmaatregelen die op festivals worden gebruikt

Festivals zijn een tijd van plezier en feestvieren, maar met grote mensenmassa's komen ook veiligheidsrisico's. Daarom nemen organisatoren van evenementen maatregelen om de veiligheid van festivalgangers te garanderen. In dit artikel bespreken we vijf soorten veiligheidsmaatregelen die vaak op festivals worden gebruikt.

KRIJG DE BESTE DEAL

Gratis evenementenbeveiliging offertes vergelijken

Vrijblijvend offertes voor evenementenbeveiliging vergelijken?

Wij hebben een groot netwerk van de beste evenementenbeveiligers. Vul het formulier in en wij zoeken de beste deals voor u uit. De aanvraag is volledig kosteloos en vrijblijvend.