Hoe gaan beveiligers om met agressie in de horeca?

Beveiligers in de horeca hebben een moeilijke baan. Ze hebben vaak te maken met agressie van bezoekers, en ze moeten in staat zijn om kalm en effectief met deze situaties om te gaan. In dit artikel bespreken we enkele van de technieken die beveiligers gebruiken om met agressief gedrag om te gaan. We zullen ook kijken naar enkele van de uitdagingen waarmee zij dagelijks te maken hebben.

De verschillende soorten agressie die kunnen voorkomen in de horeca

Agressie in de horeca, horecabeveiliging

Agressie kan variëren van verbaal geweld tot fysiek geweld. Beveiligers moeten voorbereid zijn op alles wat kan gebeuren, en ze moeten de vaardigheden bezitten die nodig zijn om potentieel gevaarlijke situaties te voorkomen.

Een van de grootste uitdagingen waarmee bewakers te maken krijgen is het omgaan met dronken gasten. Deze personen zijn vaak moeilijk in bedwang te houden, en ze kunnen zich agressief gedragen als ze niet krijgen wat ze willen. Beveiligers moeten in staat zijn de situatie snel in te schatten en passende actie te ondernemen.

Een andere veel voorkomende uitdaging is het beheren van grote groepen mensen. Als er veel mensen op één plaats zijn, kan het moeilijk zijn voor bewakers om alles in de gaten te houden wat er gebeuren. Dit kan leiden tot situaties waarin mensen weg kunnen komen met ongepast gedrag.

 

Hoe beveiligers omgaan met agressie in de horeca

Er zijn een aantal verschillende technieken die bewakers kunnen gebruiken om met agressie om te gaan. Een van de belangrijkste is communicatie. Bewakers moeten in staat zijn met de persoon die zich agressief gedraagt te praten en proberen de situatie vreedzaam op te lossen. Als dit niet werkt, moeten ze misschien meer drastischer maatregelen nemen.

Een veelgebruikte techniek heet “de stem”. Hierbij wordt een luide, ferme stem gebruikt om te laten zien dat de bewaker de situatie onder controle heeft. Het kan een doeltreffende manier zijn om iemands aandacht te trekken en hem ervan te weerhouden zich ongepast te gedragen.

Als verbale communicatie niet werkt, moeten bewakers misschien overgaan tot fysiek geweld. Dit kan gevaarlijk zijn, en het mag alleen als laatste redmiddel gebruikt worden. Beveiligers moeten zich bewust zijn van hun omgeving te allen tijde en wees bereid om in te grijpen als dat nodig is.

Training voor beveiligers om om te gaan met agressie in de horeca

Het is belangrijk dat bewakers een training krijgen over hoe met agressie om te gaan. Deze training moet zowel verbale als fysieke technieken omvatten, en gaat ook over hoe met moeilijke situaties om te gaan. Bewakers moeten voorbereid zijn op alles wat kan gebeuren, en ze moeten de vaardigheden bezitten die nodig zijn om zichzelf en anderen veilig te houden.

Training helpt bewakers ook vertrouwen op te bouwen. Als ze weten wat ze in een moeilijke situatie moeten doen, raken ze minder snel in paniek en zullen ze eerder actie ondernemen. Dit kan helpen voorkomen dat potentieel gevaarlijke situaties uit de hand lopen.

 

Het belang van de-escalatie technieken voor beveiligers in de horeca

De-escalatietechnieken zijn een belangrijk onderdeel van de opleiding voor bewakers in de horeca. Deze technieken helpen bewakers potentieel gewelddadige situaties onschadelijk te maken voordat ze gevaarlijk worden. Ze helpen ook om zowel de bewaker als de persoon die zich agressief gedraagt te beschermen.

Als het op agressie aankomt, is elke situatie anders. Daarom moeten de-escalatietechnieken aanpasbaar zijn, zodat ze in elke situatie gebruikt kunnen worden. Bewakers moeten lichaamstaal kunnen lezen en daarop reageren. Dit zal hen helpen confrontaties te vermijden en de situatie onder controle te houden.

Veel voorkomende fabels over beveiligers en agressie in de horeca

Er bestaan een aantal fabels over bewakers en agressie in de horeca. Sommige mensen geloven dat bewakers er alleen zijn om de regels te handhaven en dat ze geweld kunnen gebruiken wanneer ze maar willen. Anderen denken dat alle bewakers getraind zijn in vechtsporten en iedereen aankunnen die hen uitdaagt.

De waarheid is dat de meeste bewakers geen misdadigers zijn, en dat ze er niet van houden geweld te gebruiken. In feite is het hun taak om te voorkomen dat er in de eerste plaats confrontaties ontstaan. Ze vertrouwen op communicatie en de-escalatie technieken om situaties vreedzaam op te lossen. En als fysiek geweld nodig is, mag dat alleen als laatste redmiddel gebruikt worden.

Een horecabeveiliger inhuren?

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Agressie is helaas een veel voorkomend probleem in de horecabranche. Beveiligers zijn daarom onmisbaar. Op onze website kunt u heel gemakkelijk, snel en gratis de beste beveiligingsbedrijven vergelijken. Dus bent u opzoek naar horecabeveiliging? Vul dan de vergelijkingstool in en wij nemen z.s.m. contact met u op!

Deel dit met anderen

Uitgelicht

Soort beveiliging

Horecabeveiliging

Beveiligingsbedrijf

Gratis offertes