Wat zijn de kostenfactoren voor bouwbeveiliging?

Op bouwplaatsen ontstaat jaarlijks voor meer dan 100 miljoen euro aan schade. En dan gaat het pas om de directe gevolgen van bijvoorbeeld vandalisme en diefstal. De indirecte schade is vaak nog een stuk groter, omdat projecten vertraging oplopen en deadlines niet worden gehaald.

 

Als je jouw terrein beter wilt (laten) beveiligen, dan ben je vast geïnteresseerd in de kosten die hiermee gepaard gaan. Natuurlijk is er geen prijs hoog genoeg voor de veiligheid van jouw medewerkers en de bouwplaats, maar niemand betaalt graag te veel. De prijs die je neerlegt voor je nieuwe beveiligingssysteem is uiteraard sterk afhankelijk van het type te beveiligen object en is een maatwerk oplossing. Hier lees je waarmee je financieel rekening kunt houden en welke factoren de uitgaven van bouwbeveiligers beïnvloeden.

Deze factoren hebben invloed op de kosten van bouwbeveiliging

kosten van bouwbeveiliging

Het object zelf

Allereerst wordt er voor jouw offerte gekeken naar de grote van het te beveiligen object/terrein. Zo heeft een kleiner object misschien maar twee camera’s en een bouwbeveiliger nodig, maar een groter terrein meerdere cameramasten en beveiligers. Ook wordt er gekeken naar de locatie, zo kan het object naast een spoorweg of aan het water liggen. Dit is moeilijker te bereiken voor onbevoegden en dus resulteren op een lagere offerte.

 

Stroomvoorzieningen

Als er al stroomvoorzieningen aangesloten/ bereikbaar zijn op uw grond, zal dit resulteren in lagere kosten. U heeft namelijk veel meer opties in systemen en u betaald minder montagekosten. Zo kunt u met stroomvoorzieningen ervoor kiezen om goede verlichting aan te sluiten. Deze verlichting helpt om al vroeg met de werkzaamheden te beginnen en aan de andere kant later op de dag door te werken. Bovendien garandeert het voldoende zicht bij schemersituaties en voorkomt het dat ’s nachts onbevoegden onzichtbaar het terrein kunnen betreden. Mocht dit nog niet mogelijk zijn, is daar zeker ook een oplossing voor. Zo is er camerabewaking op zonne-energie met ‘slechtweergarantie’. Schuiven er wolken voor de zon, dan schakelt het systeem vanzelf over op een alternatieve ingebouwde energiebron. Dit zal alleen wel zorgen voor een hogere offerte van uw bouwbeveiliger.

 

De duur van het project

Duurt de bewaking een jaar of langer? Dan raden wij u zeker aan om te kijken naar semipermanente bewakingsoplossingen aan voor langdurige tijdelijke beveiliging, want door te kiezen voor een vaste installatie zullen de kosten van uw bouwbeveiliger op termijn aanmerkelijk lager uitvallen dan bij andere oplossingen.

 

Mobiele camerabewaking versus toegangscontrole

Aanwezigheidsregistratiesystemen geven een vlot overzicht van wie, waar en wanneer werkt. Daarnaast helpt het de bouwplaats strenger beveiligen voor onbevoegden en is mogelijk door naast aanwezigheidsregistratie ook een toegangscontrolesysteem in te zetten. Dit systeem registreert de aanwezigheid, maar zorgt er ook voor dat sommige ruimtes of locaties niet zomaar toegankelijk zijn voor onbevoegden. Zo’n zuil is dus superhandig, maar wel iets duurder in het kostenplaatje. Een goedkopere optie kan mobiele camerabewaking zijn of een beveiliger die rondes op het terrein doet.

 

De bouwbeveiliger en cameramasten

Ook het inhuren van de bouwbeveiliger zelf speelt een belangrijke rol die de kosten van bouw beveiliging bepalen. Beveiligers die op een bouwplaats aanwezig zijn krijgen vaak per uur betaald. Deze kosten lopen uiteen van 30 tot ca. 45 euro per uur en is afhankelijk van het soort beveiliging (intern of extern ingehuurd?) en het aantal rondes dat de beveiliger op de bouwplaats loopt. Tot slot is er nog een belangrijke factor die meespeelt bij het bepalen van de kosten van bouwbeveiliging. U kunt namelijk cameramasten huren of kopen. Op korte termijn zult u vanzelfsprekend met de huur van cameramasten goedkoper uit zijn. U kunt deze meestal huren van verschillende beveiligingsbedrijven. Denkt u langer beveiliging nodig te hebben? Dan is het aanschaffen van een cameramast misschien een beter optie. Beveiligingsexperts kunnen u hier over adviseren.

De beste offerte voor bouwbeveiliging afgestemd op uw wensen

Dit waren enkele factoren die meespelen bij de offerte van uw bouwbeveiliging. Zoals u heeft kunnen lezen, zijn er genoeg mogelijkheden en wordt er een specifiek maatpakket gecreëerd. Bent u geïnteresseerd in bouwbeveiliging en wilt u gratis bouwbeveiliging offertes vergelijken? Kijk dan snel verder naar ons overzicht!

Deel dit met anderen

Uitgelicht

Soort beveiliging

Bouwbeveiliging

Beveiligingsbedrijf

Gratis offertes